пʼятниця, 21 лютого 2020 р.

                           




                         В Міжнародний день рідної мови до Лугинської гімназії завітали працівники   районної бібліотеки: Григорьєва В.В., Косенко Л.І., Бовсуновська Л.В., Манько Г.П. – з цікавим тематичним заходом «Мова – ДНК нації» для учнів 9-их класів. Ведучі розповіли про історію свята, нелегкий шлях утвердження української мови.

            Присутні дізналися про роль мови в житті людини, її значення для української нації і держави. Поетичні рядки про рідну мову, які лунали на заході, розкрили барвистий світ українського слова, його велич та силу. Учні переглянули відеопрезентації, насолоджувалися українськими піснями, ознайомились із книжковою виставкою «І зачаровує серця пісенна рідна мова». Дев’ятикласники показали свої знання з української мови в тематичному конкурсі: «Знавці української мови».       

    Ми щасливі, що живемо в Україні, спілкуємося рідною мовою, навчаємося в рідній гімназії. Тож усю шкільну родину об`єднав спільний урок на тему: «Рідна мова у серці народу буде жити навіки-віків!», на якому діти визначили, що потрібно пропагувати рідне слово, оберігати неповторну солов`їну нашу мову, цінувати її самобутність й оригінальність.

Тож грамотно розмовляймо українською, шануймо й любімо її, адже вона наш найцінніший духовний скарб.

Дбаймо,
Щоб рідна мова завжди звучала
Без горя, смутку і сльози.
Щоб українці пам'ятали:
"Чиїх батьків вони, чиї сини!"

Немає коментарів:

Дописати коментар